Jump to content
Welcome Guest!

Join us now to get access to all our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, and so, so much more. It's also quick and totally free, so what are you waiting for?

  • 0
relic

support multi sub wheels on main menu ?

Question

hi is there a guide or something i could follow to do this in english as im very interested in this technique and it would be handy to have in the future maybe even possible to add onto hyperspin 2.0 release if we ever figure it out thanks regards relic.

 

salut est -il un guide ou quelque chose que je pourrais suivre pour le faire en anglais comme im très intéressé par cette technique et il serait utile d'avoir à l'avenir peut-être même possible d'ajouter sur Hyperspin version 2.0 si jamais nous le découvrir grâce Cordialement relique .

 

 

heres what im refering too if you dont know

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

96 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Haha! Ok great thank you. Yes, I've been thinking it had to do with my Back entry as well. I did have both the Back entry in all.xml and the startup programs running correctly. The previous issue I had where it wrote the wrong categories to main menu.xml is now gone, and we are back to the good old error creating main menu.xml

 

The screenshot is identical to yours.

 

Of note is - If I enable killing/restarting explorer, after it fails to write to main menu.xml it fails to restart explorer. Could you perhaps make it so that even if that part of the process fails it still relaunches explorer? I have to ctl alt delete, run task, explorer to get it going again :)

 

Ok mmmm... if you have UAC enabled in windows (what windows do you use btw?), make all programs in mainmenuchager (even the ones in Explorer folder) run as admin by default: https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ff431742.aspx

 

And send me the file called DATA from your MainMenuChanger folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok mmmm... if you have UAC enabled in windows (what windows do you use btw?), make all programs in mainmenuchager (even the ones in Explorer folder) run as admin by default: https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ff431742.aspx

 

And send me the file called DATA from your MainMenuChanger folder

 

Attached is my new xml's, mainmenuchanger.ini, HS settings.ini and the DATA file!

 

I changed the xml's a lot since my first post. I was trying to go 'simple' at first, just get it working, then expand, but I've since just gone 'default' and used the example xml's from mode 2, which is what I am trying to run.

 

Also, I had already had UAC disabled and mainmenuchanger.exe was set to run as admin. I've since added all the other exe's to run as admin, but it has not resolved the issue.

 

Thanks!

newsettings.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Test this:

This is the content of the data file (open in a text editor ):

[DATA]

;SET BY THE APP, DO NOT TOUCH

ParentXML=_XML_Categories|genre='Consoles'_OR_genre='Option'|genre='Arcade'_OR_genre='Option'

Rename Main Menu.xml to something else.

___ ___ ___

Run MMCExit.exe

___ ___ ___

The data file must turn into this:

[DATA]

;SET BY THE APP, DO NOT TOUCH

ParentXML=_XML_Categories

And the Categories.xml file must be copied to Main Menu.xml

___ ___ ___

If some of this two things dont happen something is wrong with MMCExit.exe

Enviado desde mi 3SQ mediante Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Test this:

This is the content of the data file (open in a text editor ):

[DATA]

;SET BY THE APP, DO NOT TOUCH

ParentXML=_XML_Categories|genre='Consoles'_OR_genre='Option'|genre='Arcade'_OR_genre='Option'

Rename Main Menu.xml to something else.

___ ___ ___

Run MMCExit.exe

___ ___ ___

The data file must turn into this:

[DATA]

;SET BY THE APP, DO NOT TOUCH

ParentXML=_XML_Categories

And the Categories.xml file must be copied to Main Menu.xml

___ ___ ___

If some of this two things dont happen something is wrong with MMCExit.exe

Enviado desde mi 3SQ mediante Tapatalk

 

Well, that was totally strange and unexpected. We have fixed the problem!!!

After clicking on MMCExit.exe windows gave the usual security warning, "unknown publisher" prompt. I unchecked the "always ask before opening this file" box and BAM, that fixed it!!!!

Im assuming that even with UAC disabled the program still couldn't call MMCExit.exe until I had specified it to not bug me with that security warning. Is there a way to bypass this security warning? Maybe in your tutorial/instructions you can specify that as a step so that people understand they need to uncheck that otherwise it wont work :)

 

That was a lot of trouble for such a simple little thing!!! Thank you for sticking through it. I actually understand the process very thoroughly now, so despite the frustration its been a valuable process.

 

Now to get to the massive organization and skinning!!!! WOOHOO!!

 

EDIT - one last thing though. Explorer is still not being restarted after closing HS. Do you know what could be causing that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Well, that was totally strange and unexpected. We have fixed the problem!!!

After clicking on MMCExit.exe windows gave the usual security warning, "unknown publisher" prompt. I unchecked the "always ask before opening this file" box and BAM, that fixed it!!!!

Im assuming that even with UAC disabled the program still couldn't call MMCExit.exe until I had specified it to not bug me with that security warning. Is there a way to bypass this security warning? Maybe in your tutorial/instructions you can specify that as a step so that people understand they need to uncheck that otherwise it wont work :)

That was a lot of trouble for such a simple little thing!!! Thank you for sticking through it. I actually understand the process very thoroughly now, so despite the frustration its been a valuable process.

Now to get to the massive organization and skinning!!!! WOOHOO!!

EDIT - one last thing though. Explorer is still not being restarted after closing HS. Do you know what could be causing that?

Possibly a problem with 32 or 64 bits system... tellme what windows you have and tellme exactly wath happens when you exit hyperspin... tomorrow i cqn check that

glad it works...

Enviado desde mi 3SQ mediante Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Possibly a problem with 32 or 64 bits system... tellme what windows you have and tellme exactly wath happens when you exit hyperspin... tomorrow i cqn check that

glad it works...

Enviado desde mi 3SQ mediante Tapatalk

 

Windows 7. I have unchecked the security 'always ask' option for both restoreExplorer.exe and restoreExplorer64.exe as well as ensuring both have admin execution.

 

Running the restoreExplorer64.exe from cmd line after HS closes restores everything, so it seems there is a issue on calling it when HS is closed.

 

Also, I use HyperSpin Startup Script.exe and normally have that set as my startup .exe in HyperHQ. Any idea how I could still keep that and killexplorer? HyperSpin Startup Script.exe maps my joysticks because the HyperHQ control config is very buggy and does not work well. But HyperSpin Startup Script.exe works perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Windows 7. I have unchecked the security 'always ask' option for both restoreExplorer.exe and restoreExplorer64.exe as well as ensuring both have admin execution.

Running the restoreExplorer64.exe from cmd line after HS closes restores everything, so it seems there is a issue on calling it when HS is closed.

Also, I use HyperSpin Startup Script.exe and normally have that set as my startup .exe in HyperHQ. Any idea how I could still keep that and killexplorer? HyperSpin Startup Script.exe maps my joysticks because the HyperHQ control config is very buggy and does not work well. But HyperSpin Startup Script.exe works perfect.

You Windows is 64 bits then? I will need to add a log in mmcexit and send you that...

HyperSpin Startup Script let you run apps editing his ini file I think... Edit it and add killexplorer there.

 

If you can send me the steps to  unchecked the security 'always ask'  for files... that will be great so i put that on main post.

 

Ohh and please continue the discusion here in the official support topic: http://www.hyperspin-fe.com/topic/15424-main-menu-changer/page-8

so anyone can find this information

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello all. I wanted to chime in here and let everyone know that I had a issue where when exiting HS there would be trouble creating the main menu.xml file. In my situation it ended up being MMCExit.exe. I had to run it manually first, and when windows popped up the unknown publisher security warning prompt I had to uncheck the "always ask before opening this file" box in the lower left hand corner. After that, it was able to write to the main menu.xml on exit :)

Here's the thread where knewlife helped me through it -

http://www.hyperspin-fe.com/topic/15075-support-multi-sub-wheels-on-main-menu/page-4#entry231482

The only issue that I have left is that restoreExplorer64.exe is not actually restoring explorer. If i run it from cmd line after HS exits I can restart explorer, so there's no issues with permissions on that executable. Just seems that its not correctly calling the restoreExplorer64.exe. I will try asking in the mmcexit support thread to see if anyone knows why.

Everything else is working great now, just wanted to share with you all the issue I had incase someone else runs into it.

I am on windows 7 64bit

Seems like you posted this in the same topic XD

Enviado desde mi 3SQ mediante Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Seems like you posted this in the same topic XD

Enviado desde mi 3SQ mediante Tapatalk

LOL! yup, my mistake. I've corrected it :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Relic, why this post is on the french section?  :verymad:

 

A la base, il s'adressait à des français, car il a vu des vidéos en français expliquant que le multi wheels était possible... Et après ça a dégénéré dans la langue de Shakespeare...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

well even the french know how to do it so there must be a more simple way to solve this perhaps a program could be made for doing this trick like an old switcharoo addon you could use some app which duplicates programs and links them in together

https://www.youtube.com/watch?v=pIt7p_P1NUc

I'm the maker Of this video. I use a tool we called hyperspin multiwheel tool. There is a thread about it @ ****************, but the creator Of the tool leave HFS to make some think bigger and better with our team @ screenzone. Maybe i can find an old archive Of this project. I Will ask the creator tomorow

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Old thread I know but I’m going through this now. Curious if anyone has found an easier way. I have been searching and haven’t seen much different from this thread. I am not looking to categorize everything. I want to create a wheel that has a bunch of sub wheels for collections. Mario, resident evil, final fight.... etc. all coming from 1 option on the main wheel. I feel like the easiest way to do that would be to launch a new install of hyperspin with only the collections in that wheel. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Old thread I know but I’m going through this now. Curious if anyone has found an easier way. I have been searching and haven’t seen much different from this thread. I am not looking to categorize everything. I want to create a wheel that has a bunch of sub wheels for collections. Mario, resident evil, final fight.... etc. all coming from 1 option on the main wheel. I feel like the easiest way to do that would be to launch a new install of hyperspin with only the collections in that wheel. 
Try hyperxmlspin

Sent from my SM-A520W using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Having a problem seeing how you can create a wheel with wheels within it using hyperxmlspin. It may be because I have windows 10 and can't do a full install. Can you explain how you would go about this by using hyperxmlspin? Was there a past thread explaining this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I have been playing around with this for a few days now and I still do not see how it will let me create a wheel with other themed wheels on it. It has nice search functionality. I do not see where you can add wheels to a main wheel though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×