Jump to content
Sign in to follow this  
ccorkin

A newb after some advice with Emulator launch whilst HS running in BG

Recommended Posts

Evening fellow Arcadian's,

 

Currently got my HTPC setup running:

 

HyperSpin v1.4

RocketLauncher v1.0.1.4

RocketLauncher UI  v1.0.0.9

+ Using Xpadder v2014.01.01

+ MS Xbox 360 Controller

 

All is setup with the above applications (seemingly).  I have currently setup my first system [Commodore 64], using (WinVICE-2.4-x64).  As mentioned this is all working fine: games audited fine, artwork linked in fine and emulator launched no problems (with and without HS).

 

The issue I am having is when I launch a game within the [Commodore 64] system wheel in (HS).  (HS) application does not minimise or pause/stop, it keeps utilising my controller in the background whilst the (WinVice) emulator in the foreground loads the chosen game.

 

I have setup (Xpadder) with the applicable profiles for both (HS) and (WinVice) to swap over controller inputs:

 

HyperSpin - Z:\RocketLauncher\Profiles\Xpadder\HyperSpin\p1.xpadderprofile

C64 System - WinVice - Z:\RocketLauncher\Profiles\Xpadder\Commodore 64\_Default\p1.xpadderprofile

 

Now I believe these are swapping over once I launch a game from the [Commodore 64] wheel.  But I cannot confirm this, due to (HS) still having control of my Xbox 360 in the background whilst (WinVice) in the foreground loads up the chosen game file.  I also cannot seem to find any settings on (RLUI / HSHQ) to solve this issue prior to my post :unhappy:

 

 

If anyone can offer a suggestion or advice I would be very grateful, or if further information is required (screenshots etc.) I would be happy to assist....If this is a very newb oversight, my apologise...I have scoured the forum and youtube (Simply Austin etc.), and cannot find any similar issues...prior to popping a post on here.

 

Many thanks in advance.

Chris C. :shok:

Share this post


Link to post
Share on other sites

[uPDATE]

 

Xpadder does change profiles from (HyperSpin) control profile to (WinVice) control profile.  However once I launch a game from within the [Commodore 64] wheel it brings (WinVice) to the foreground, whilst still running (Hyperspin) in the background - i.e. Sound, Theme Video and control functions all playing, as if it has not change priority to the launched emulator (WinVice) window - even though it is behind the actual emulator!!!????? :woot:

 

 

Also I have setup [sega Genesis] using (RetroArch) and this works fine through (HyperSpin) no problems with background conflict like the above.

 

Any helpers?

Cheers Chris.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had a similar issue but I'm at work and can't look into it.

 

When I setup a system, Rocketluncher show's me 2 profiles. One for the systemprofile  I created and a 360 controller profile. What I did was copy my system profile to the 360 Controller profile and that did the trick.

 

Basically, my 360 profile was empty and Hyperspin was switching from the Hyperspin profile to the 360 controller profile for that particular system and since it was empty, it just reverted back to the Hyperspin profile.

 

If you go on your Rocketluncher folder under profiles and pick a system profile, you will see that under each profile there's a 360 controller profile. I just made a copy of the system profile into this folder.

 

not sure if this will fix your problem but it worked for me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

[uPDATE]

 

Afternoon all,

 

I have recently re-installed my setup from scratch following the great tutorials on here and now have the following setup configured:

 

HyperSpin v1.4

RocketLauncher v1.0.1.4

RocketLauncher UI  v1.0.0.9

+ Using JoyToKey v5.8.0.360 [Registered]

+ MS Xbox 360 Controller

 

+Currently setup up - Commodore 64 Wheel using [WinVice]

 

All the above is working great.  Hyperspin launches fine, JoyToKey launches [HYPERSPIN] profile which functions perfectly with Xbox 360 Controller.  I select the Commodore 64 wheel > Game of choice (All work through WinVice standalone and also from RocketLaunchUI).  WinVice takes over, bringing itself to the foreground and loads the Rom/Game up no problems - Also JoyToKey changes profile to the new [system Profile] for the Commodore 64.

 

My problem/issue is (as it was above when I was using the xpadder setup), it doesn't lose focus/priorty of the Hyperspin frontend.  When I am pressing any button on the controller and any key on the keyboard, it moves and controls the Hyperspin wheel in the background and not the current emulator (WinVice) which is currently running in the foreground.

 

This is really doing my head in with regards to why it is doing this....am I missing a tick box or parameter to stop/pause functionality with Hyperspin?

 

Any help or advice would be greatly appreciated...or if you need any further info, logs, screenshot - just let me know!

 

Many thanks in advance.
:no:  C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By zanaga
      Hola como estan?
      estoy teniendo un problema con menu, baje un pack de n64 y cuando lo instalo el dibujo de anterior/siguiente juego no aparece abajo en el medio sino que esta en todo el centro de la pantalla y no se como acomodarlo (Adjunto imagen del menu al que me refiero)
       
      El otro problema que tengo es que cuando instalo los juegos del pack famicon de 550 juegos solo me reconoce 79, es la primera vez que me pasa, rehago la database y solo reconoce 79.
       
      Muchas gracias por su ayuda

    • By hawkfanz
      I use rocketlauncher to start mame64 games in hyperspin but the first game on a fresh windows startup takes 20 seconds to start.  After closing this game the next game will open almost immediately. I know others have asked this question but I can’t find a solution. I have no anti-virus running, no windows defender, no rocketlauncher fades or bezels. I updated the mame64 version to the 209 no nag from 197 no nag with no change. Any help or suggestions would greatly be appreciated!!
    • By roguen1
      Hello , i don't know if this is the correct place to post this , but i have a problem for a while that i have never figured out whats cause it , and is the fact of that in the transitions , from start to end, it appear this horizontal lines all over the screen , and it's bit annoying , i have done everything to trying to resolve this issue (update drivers , windows , download hyperspin again etc) and it still there , what could be? 
      (sorry if my english is bad)
       

×
×
  • Create New...