Jump to content
Deezdrama

Simpsons bowling... how to pass checks

Recommended Posts

I remember having to hold and press a button combination to get it to pass. I'll see if I can find it.

 

EDIT: Found it. From the mamedev faq 

 

To initialize the EEPROM, hold down test switch F2 and press reset F3 once. Do not let go of F2 until you see a message that says "Initializing EEPROM".

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah.... I found that referenced thread and think I held F2 down untill I got the bad checks , then I hit F3 (still holding F2) it reloaded and think i continued to hold F2 untill it came up bad checks again.

I tried this twice before I posted the thread but will try again in the morning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried a dozen times,holding F2 to different points.

No go...

I noticed the game does a cdr check and in mame this machine has a scsi virtual drive option.

Does it require a virtual drive?

I have daemon tools lite and my DT drive is set as DT-0 drive D

My scsi is set to scsi-0 drive E....

The game was set to scsi-4 so changed it to scsi-0

Now it hangs after the initial set of checks ....ive waited 5 -10 minutes but it doesnt get past this set of checks. It hangs at the spot in the attatched image.

Would DT and scsi virtual drives be conflicting if both set as 0

Like DT-0 D: and SCSI-0 E:?

Im not sure what the "0" in these drive parameters indicate . I dont think its region,and its not the drive letter. I remember some programs look for a virtual drive as a numeric value and not alphabetical but wouldnt D: be 4 and E: be 5 in that case?

Anyway...any help is appreciated. Me and the kids wanted to play this.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried a dozen times,holding F2 to different points.

No go...

I noticed the game does a cdr check and in mame this machine has a scsi virtual drive option.

Does it require a virtual drive?

I have daemon tools lite and my DT drive is set as DT-0 drive D

My scsi is set to scsi-0 drive E....

The game was set to scsi-4 so changed it to scsi-0

Now it hangs after the initial set of checks ....ive waited 5 -10 minutes but it doesnt get past this set of checks. It hangs at the spot in the attatched image.

Would DT and scsi virtual drives be conflicting if both set as 0

Like DT-0 D: and SCSI-0 E:?

Im not sure what the "0" in these drive parameters indicate . I dont think its region,and its not the drive letter. I remember some programs look for a virtual drive as a numeric value and not alphabetical but wouldnt D: be 4 and E: be 5 in that case?

Anyway...any help is appreciated. Me and the kids wanted to play this.

Thanks

post-84235-0-54403300-1451497310_thumb.jpg

post-84235-0-78940900-1451497387_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would delete any files named simpbowl in your mame folder. Look in the nvram, ini, cfg, folders. Then try the process above again. No need for a virtual drive for this game. Get it to work outside of your frontend first.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I deleted the files in the nvram and cfg folders. Wasnt any in the ini folder.

Loaded mame ran the game holding down f2.

It goes through a main memory check and passes

Then a vram check and passes

Then says program loading ....

Then theres the 10 sec countdown

Then

25c :ok

3a:bad

3b:bad

7a:bad

7b:bad

Says "see manual"

And just hangs here.

Do i let it run to this point holding f2 then hit f3 to reset while still holding f2....when do i release f2?

What does f2 do and what input settings area in mame can I check that f2 is set? User interface or other controls?

The only f2 input i see are under user interface for "tape start and tape stop" is that right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just checked on mine for the timing.

 

-Start game

-Hold F2 press F3 which should restart game, keep holding F2

-It goes through a check or 2 then you will see "INITIALIZING EEPROM" in green

-Release F2 immediately when you see the eeprom message above

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya i looked for the eeprom message after reading your post last night.

Im not seeing it...it might be loading too fast. I only see what i listed above

All i see is

Main memory check

Vram check

Then it says "program loading" in green and goes to the

10 second countdown

25c ok

3a bad

7a bad

7b bad

And hangs

I tried releasing f2 when it said program loading but have tried releasing it after mem check,vram check, program loading,and tried holding it the whole time

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can someone send me the vram file also...having the same problem and cant seem to get it to work.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

im having issues with simpsons bowling security code error please wait

stays on tha screen tried everyting still wont play

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

bumping an old thread i found via google search, can anyone send me their nvram file for simpsons bowling, I'm having the same problem as described above.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...