Jump to content
Kenny Pilgrim

Nes Problems. Please help!

Recommended Posts

Hi Guys,

 

I'm having problems with my NES. I'm all updated 1.4 with RL I only use HS with Mame, Genesis, Snes and Nes. All my other systems are working fine. I have everything in the correct path but for some reason my NES won't load in HS i get kicked back to the main screen and I'm getting no games in the audit in RL. All the extensions are there, all paths are correct. WI'm confused as to why this is happening? any of you guys got any ideas what Im doing wrong?

 

I can use nestopia outside of HS fine and all games load no problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Kenny,

 

Always make sure you can audit and launch games inside RL first! If they don't load there they will never load in HS.

 

With that in mind, you can forget about messing with HSHQ settings for now as the problem is clearly in RL. Fortunately not a whole lot can go wrong with NES. First let's get them green! Audits are dependent on these three things:

 

1. Rompath in RL

2. Extension in RL

3. Name of rom matches the name in database (exactly as shown in RL)

 

Make no mistakes here, if these are correct they will audit green! If not, then 1 of these things is wrong. There are no other options or settings anywhere that can affect this.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's your HyperHQ settings. Make sure you Rom path is correct and the extensions are matching the file tyoesyou have. Also case sensitive and no spaces :). Give me a shout if you still got issues mate :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Games are showing up red and I'm still getting thrown back to the main wheel. I can launch the games no problem outside of HS. The paths are correct, i also followed austin set up guide. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not a bad romset... just badly named (number 3 earlier)... glad you got it sorted though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nes n64 both will not work won't even open emulator in RLUI. won't recognize games either. all other systems no problem just nes and n64

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nes n64 both will not work won't even open emulator in RLUI. won't recognize games either. all other systems no problem just nes and n64

 

If by "won't recognize games" you mean all the games show red you will likely have to rename them to match the database name. Also ensure that you are able to launch the games directly through the emulator first. If they won't launch outside of HS/RLUI they won't work inside it either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...