Jump to content
dedos

PC crashed Mame 0.146

Recommended Posts

Hello everyone,

 

I'm glad to see that this forum is still as active as it was back in 2009 when i joined.  =)

 

welp, it happened....

 

My pc crashed and I really didn't have time to fix it but i got the nostalgia bug again so I'm full steam.

 

==============

 

I'm trying to remember how I installed everything again and I want to use my old mame set (146).  I configured mame on the wheel and pointed everything correctly (roms, emulater, etc) and it works.

 

problems:

 

1.  I don't remember how reduce the number of duplicate games on the wheel.

2.  Is the current hyperspin looking for the current MAME set?  sometimes when I select a game, it throws an error that i dont have the ROM.

 

Let me know if I need to add further information.

 

If someone could assist, i would greatly appreciate it.

 

Thank you in advance!

 

-Dedos

Share this post


Link to post
Share on other sites

To remove the clones from the wheel and only show the parent roms you can set the Parents Only filter in HyperHQ. On the Wheel Settings tab select your MAME wheel, select the Navigation/Themes tab, and enable the Parents Only wheel filter.

 

HyperSpin looks for whatever set your xml is created from. So if you're trying to use a database based on a newer version than your very old 146 set there will be games listed in there you don't have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome, thanks for the quick reply.  I will review my xml file.  In essence, I could take the xml file that came with my rom set and replace the current xml file?  Also, please remind me how to create a new xml file with "favorites"?  

 

Thank so much.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thank you.

 

I'm creating a new 146 xml file by the following command:

 

mame.exe -listxml > mame.xml

 

Just in case someone else needs it.

 

thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a quick update:

 

I decided to obtain the latest .176 rom mame set to avoid any outdated issues.  

 

The Problem:

 

Hyperspin still shows multiple games that are not in the .176 ROM set.  

 

Example:  Street figher Alpha:  It will work for the first version but a different version of the same game doesn't work.  Says I'm missing the ROM.

 

Any ideas?  Thanks in advanced. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do those games run if you run them directly through the MAME emulator outside of HyperSpin? If you have a full 176 rom set, the 176 version of the MAME emulator, and a 176 database from here you shouldn't get an error about missing roms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your reply...

 

I'll test to ensure that the roms in question run in mameui64 which I'm using as a mame emulator.

 

Does latest hyperspin install have the .176 database in it already?  If not, then I'm assuming i could get it in the downloads area.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Newbi

 

I took your xml file and made my changes plus i enabled the parent setting on hyper HQ.  All is well now.  Thank you.

 

Thanks everyone for the help.

 

-DE

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...