Jump to content
ObiWan12

Taito Type X Problems

Recommended Posts

Hello,

 

i am fighting with Taito Type X Games to make them work in Rocket Launcher. I never really figured out what to do with the app wait exe and the fade title stuff and where to place them in the corresponding ini files.

 

Now i had an apdate (win 10 64bit) and predominantly the horizontal shooters wont work, they stuck and show me only white screen.

 

Can anyone help ?

 

Greetz

 

ObiWan12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Forget Rocketlauncher until you have them working first. If they don't work try setting different compatibility, I have had trouble with some on W10 but have not had time to figure out what's wrong.

As for the app wait and fade title, they can be added directly to RLUI without messing with ini files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaga. .what am I to look at it if only backgrounds show? It's that blazblue trigger game. Running one windows 10 radeon gfx card.. I have the dx9 dlls in the folder...

Sent from my SM-A700FD using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Running one windows 10 radeon gfx card..

 

That could be your problem, some of the TTX games don't work well with AMD cards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i even had problems with running these games on a intel hd 4000, on board graphics . now i am running nvida 750ti and all tatio type games run with no problems,

Share this post


Link to post
Share on other sites

i even had problems with running these games on a intel hd 4000, on board graphics . now i am running nvida 750ti and all tatio type games run with no problems,

 

 

does it work in Windows 10?

Share this post


Link to post
Share on other sites

any advice for exiting vertical games.. whenever I exit a vertical type x game it goes back to hyperspin but I have to press tab + alt to switch back to hyperspin. I have return to focus setup and works but vertical games still act funny on exit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

any advice for exiting vertical games.. whenever I exit a vertical type x game it goes back to hyperspin but I have to press tab + alt to switch back to hyperspin. I have return to focus setup and works but vertical games still act funny on exit.

You've put in the fade title or changed the exit method?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The best advice I can give for TTX is to use "Game Loader All RH" instead of the other loaders which are out there. It's updated relatively often and works well on Windows 10. I only have 3 games that will not work on Windows 10 and 2 are known about. Silent Hill and KOFMira. I also can't get Far Cry working either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried Game Loader All RH without sucess. But i switched from onboard Intel HD4000 to Nvidia Geforce GTX 960 M and the vertical shooters work now. Unfortunately other games like SFIV arcade work only on HD4000. Is it possible to combine different games with the different grafic cards?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks gigapig !

You are right SSF works with 960, but i took very long to boot and wacky racers crashes while loading with 960. i will try to manage the different games with hd4000 and 960 now. raiden III and IV work under 960 when i deactivate hd4000 but when i point all exe files to 960 in the nvidia system control they will not boot, when activating both cards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks gigapig !

You are right SSF works with 960, but i took very long to boot and wacky racers crashes while loading with 960. i will try to manage the different games with hd4000 and 960 now. raiden III and IV work under 960 when i deactivate hd4000 but when i point all exe files to 960 in the nvidia system control they will not boot, when activating both cards.

 

 

How did you make it work? Is there any good tutorial?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks gigapig !

You are right SSF works with 960, but i took very long to boot and wacky racers crashes while loading with 960. i will try to manage the different games with hd4000 and 960 now. raiden III and IV work under 960 when i deactivate hd4000 but when i point all exe files to 960 in the nvidia system control they will not boot, when activating both cards.

 

Sorry if I missed it but is there a reason to use the HD4000? Why not just use the 960 for everything?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ci2own, in the NVIDIA system control under 3D preferences, Program pref you can choose any exe and the preferred grafics processor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ci2own, in the NVIDIA system control under 3D preferences, Program pref you can choose any exe and the preferred grafics processor.

 

 

Thanks! But i mean from the beginning. I downloaded lots of sets but not all games works.  Is there a tutorial for each game? or are the same for all games? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not hyperspin related but since this topic popped up can anyone help me with this? I set up several TTX games without issues a few weeks ago. I changed out my radeon 470 for a gtx 1060 a few days ago and went back to add the games that dont play well with amd GPUs. Now when I try to set controls using the config file it no longer recognizes any inputs and I cant bind anything. I retried configuring the games I already setup and they dont work either. I have an ipac and a regular keyboard, both work fine outside of TTX, but arent recognized within. I doubt my GPU change is the cause, maybe a windows update? I also recently installed VJoy maybe that broke it. I'm running Windows 10 by the way. Just wondering if anyone has run into this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi ci2own. a complete tutorial i do not have, sorry. Which games do not work? Which grafic card do you use?

 

 

I'm using GeForce GTX750. I need to check it and make a list about games doesn't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not hyperspin related but since this topic popped up can anyone help me with this? I set up several TTX games without issues a few weeks ago. I changed out my radeon 470 for a gtx 1060 a few days ago and went back to add the games that dont play well with amd GPUs. Now when I try to set controls using the config file it no longer recognizes any inputs and I cant bind anything. I retried configuring the games I already setup and they dont work either. I have an ipac and a regular keyboard, both work fine outside of TTX, but arent recognized within. I doubt my GPU change is the cause, maybe a windows update? I also recently installed VJoy maybe that broke it. I'm running Windows 10 by the way. Just wondering if anyone has run into this.

I'll answer my own question. Vjoy does interfere with Taito Type X, even when Vjoy isn't running.  I fully uninstalled Vjoy and everything is back to normal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll answer my own question. Vjoy does interfere with Taito Type X, even when Vjoy isn't running. I fully uninstalled Vjoy and everything is back to normal.

I'd you need vjoy for something..have you tried running the taitogame in sandbox? Or maybe run it through vmware thinapp?

Sent from my SM-A700FD using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ive recently had problems with the Type-X games too - but the advice your getting is good advice. Make sure the games work outside RockLauncher first (my problem was I had Bezels switched on Globally, rather than just for Mame)..also watch the youtube tutorials, Giga has a great tutorial on these games up there, as does Simply Austin (which also have good Mega download links). All Id say is if you watch these, download Austins Mega links and they STILL dont work outside rocket lanucher then - as stated already - you might want to consider putting an NVidia card in your system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By jdm001
      Hi Guys, I made a PC Games wheel and it worked great.
       
      So, I had idea to make an audio wheel using VLC to play.  It has 7 different "ambient noise" files that I want to be able to launch from the wheel; but then let it play in background as I browse games.  The MP3 files I have are just ambient noise background tracks from old arcades... I want to get the feeling of walking through an old arcade as I go through MAME or other game systems.
       
      Then, I have AHK script that has hotkeys that look for key press 5, 6, or 2 (player 1 or 2 COIN, or Player 2 START on my system).  That shuts down VLC and the EXE I compiled the AHK into.
       
       
      My issue:   I can get it to launch either using a compiled AHK script that runs VLC; or by using RocketLauncherUI PCLauncher of just launching the VLC.exe file with command line parameters of the audio file I choose.
       
      Issue is that after I launch the EXE; it won't let me open another rom.  It thinks the first one is still playing.
       
      I can hit the ESCAPE key; and then I get a Game Over screen; but that closes my exe and defeats the purpose.
       
       
      I put all the files into a 7zip if anyone wants to try to recreate:  https://mega.nz/#!8A1lQLgK
       
      I have tried EVERYTHING. I think it might be my HyperSpin must have bad setting or something. I've tried 4 different methods:

      ANArcade81 (saw somewhere where RL looks for EXE to end emulation on AppWaitExe setting, made an "Intro" exe to just show msgbox and when that close emulator "rom" should close). This one causes RL to hang on Game Over screen, wouldn't load right.
      ANArcade92 i tried swapper method with Starter & Silencer, still wouldn't work. This method had a start up script that used AN_Starter.exe to start up VLC and send a msgbox explaining; and then a separate AN_Silencer.exe which just looks for hotkeys.

      ANbowlingalley I tried launching VLC instead of compiled EXE method. This one would sometimes hang; and it wouldn't run either.

      ANquietdiner i tried using old compiled method. Reworked all of them multiple times, never would "end" emulation so that i can choose another rom while background music on. Also, if i manually hit exit in HS, it'd end emulation; but then hotkeys no longer work and VLC would never shut off.
       
       
      I'm completely lost lol. Soo frustrating, so close to working.
       
       
       
       
×
×
  • Create New...