Jump to content
roguen1

Hyperspin Transitions ''glitch'' please help..

Recommended Posts

Hello , i don't know if this is the correct place to post this , but i have a problem for a while that i have never figured out whats cause it , and is the fact of that in the transitions , from start to end, it appear this horizontal lines all over the screen , and it's bit annoying , i have done everything to trying to resolve this issue (update drivers , windows , download hyperspin again etc) and it still there , what could be? 
(sorry if my english is bad)

 

Sin título.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

So this is happening instead of the transition or in addition to the transition?

Have you tried turning transitions off in hyperhq?

Is it always the same lines or only occasionally?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello , thanks for the reply , is happening in addition to the transition (on almost all) , on ''light'' transitions like the one of the screenshot , it appear this lines , but on certain transitions not , its very strange , and yes if i turn transitions off in hyperhq , there are no lines, but you know i like them so much and i'd like to use normally without this , like everyone, i guess , and finally yes the ''pattern'' of lines is the same , but like i said , in certain transitions, and there's something soo strange here because if i navigate through certain themes of some systems , it's like they cause the lines to dissapear and don't reappear until i restart the hyperspin , for example , if i open the hyperspin , always will appear this lines , but if i go specifically to the ''creatronic mega duck'' or ''wii u'' main menu themes , i don't know what have these themes but it causes that the lines disappear , this is giving me some headache because is so wtf 😕

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think your saying it's only certain transitions and some themes have no issue, i'm getting the impression also that the lines are lingering after the transition has happened?

This doesn't sound like a typical kind of issue to me so i'm afraid I might not be able to help. Hmm a few things you can look at to further narrow it down. Check the transitions individually outside of hyperspin they are swf or fla files or something I think, you can open them to view in something like VLC player. If there are only a few transitions it's possible one in particular is a bit wonky or corrupted or something. Check 'Media\Main Menu\Videos\Override transitions' folder.

You said some themes there is no issue, so the other thing to do would be to look at the themes individually comparing one with no issue to one that always has the problem and see if you can note anything. For example I happen to know that if you have an artwork 1 layer that takes up the full screen it will show up over the top of a transition maybe there is some weirdness there in the theme itself.

The other thing I would try is playing around with the hyperhq options under the 'optimiser' tab and see if ticking or unticking anything helps resolve it. Try the quality setting lower or higher etc. If you have multiple transition effects happening at once they may be layering funny or something.

Just looking at the screenshot makes me think the most likely cause is an issue or incompatibility with whatever is interpreting the transition files not sure where to go with that.

Are your transitions random or the same ones for a a particular wheel. Then you might be able to narrow down if it's a particular transition file to blame. If you can work out which transitions specifically have issues you can then at the least delete them or replace them. There are some packs available for more transitions in the download section, you may be able to download those and try them, then if you have the same issue you can rule out that it's the transition files themselves. 

Good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi , i checked all transitions from the override transitions folder and all of them are .flv , so yes , i can open it with VLC player and it seems all good outside of hyperspin , later i tried to playing around with the hyperhq options and nothing , another thing that i have done was download again the pack of transitions and replace them , and again , nothing changed. Finally I thought that my hyperspin is bugged or something , so i decided to download again the full package hyperspin from downloads section and open it , to see if the lines from the transitions its still there even on the default ones , and yes , lines even on the default transitions , so i think this issue is somenthing related to my pc but who knows what , here i recorded a video that shows exactly what is happening when i start the hyperspin (as you can see , the transition that i put for the saturn system, has the lines on , but like i told you before , if i go for example to the wii u system you can see the green smoke transition that is random btw and that has no lines , but aswell the wii u theme makes the lines of saturn system disappear , so idk what is happening here to be honest , its a very strange issue and i don't know what else to do , but thanks for your replies

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that is odd!

If I were you I would change the wheel that hyperspin first opens to to the smoke one and see if having it start on that transitions keeps it clear. Or try and change the transitions it has issues with to a different one, there are lots to choose from! (just copy and rename the smoke effect to the system name in mainmenu/videos/overide transitions) I think there is a way to tell hyperspin which wheel to open on if you prefer, but I forget off the top of my head how.

Someone out there might understand why this is happening, but to me this seems like a finicky enough issue that It might be just better to try and work around.

(Just another thought, check that scanlines are unchecked in hyper hq.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By LordMcRib
      Hi,
      ich habe einen Wireless Xbox One Controller und 1einen Wireless "Bartop" Controller, ein "Hori Fighten Stick"
      Das Problem ist:
      Wenn nur der Xbox One Controller verbunden ist geht sein Analog Stick im HyperSpin Wheel (um hoch und runter zu gehen),aber wenn Hori Stick also der zweite verbunden ist geht nur der Hori Fighting Stick zum Hoch und runter gehen im HyperSpin Wheel. Die Buttons (also A, B ,... ) beim Xbox One Controller gehen aber trotzdem noch.
      Anmerkung: Der Hori Fighten Stick hat als Input für Up,Down,....POV
      Schon mal Danke im Voraus
    • By wildpumpk1n
      Hello guys,
      I'm working on a Tate build with Hyperspin for candy 15khz cab. 
      I made it for used with jammAsd or ipac2 or something who use a keyboard encoder.
      I was thinking to find solution for people who will used it with a 1player panel with 3buttons and start.
       
      Usually the keybinding is 
      Start p1 . 1
      Button 1 . Lctrl
      Button 2 . Lalt
      Button 3. Space
      Button 4 . Shift
       
      My trouble is hyperhq don't recognize the alt key. My thought was to ask rocketlauncher to use an AHK script to change lalt::k
      No problem, it works. If I start it manually, Hyperspin recognize my button2 (lalt) as a k.
      I change few thing in rocketlauncher asking it to use AHK I made under RL Hyperspin.ahk. I select external in settings, etc. 
      But its not working, I didn't see the script in my task bar 😶
      As I used a lot of ahk keymapper for pc Games in this build I don't want to start it with hyperhq at the start of Hyperspin, maybe it will be the mess. 
       
      If you have any Idea, thanks guys 🙂
      If you want to have a look to the build 
       
    • By capnclaw
      This is my ICade mod using USB encoder for the joystick and buttons with a Dell micro PC in the back end with USB volume knob. Powered by Windows 10, Hyper-Spin, and Rocket-Launcher with Atari 2600, MAME, Nintendo Entertainment System, and Sega Genesis emulators and roms set up. The display is a 4:3 8 inch Neewar monitor which I purchased off of Amazon. I have acrylic glass behind my wooden bezel which I drilled out holes for monitor buttons in both the bezel and glass. All artwork was created by me in Photoshop and printed on adhesive vinyl. The marquee was made with the same acrylic glass and has an 8 inch LED glass enclosure with remote made for small fish aquariums I purchased off of Amazon as well. All wood paneling is MDF material and was cut and drilled via a Black and Decker drill with spade bits and a small Dremel band saw. I mostly used gorilla glue to piece everything together. I used Behr Marquee 2 in 1 primer and paint to paint the MDF material. The Hyper-Spin intro video was created by me using open source and free program Open Shot Video Editing. It took me roughly 2 months to complete from start to finish in between work and my family lol. I am so glad I did it though I am so pleased and happy with the outcome. A match made in Heaven! MY favorite band KISS (original members) and my favorite hobby retro arcade. I absolutely love it!
      Link to Videos
      KISS Arcade Boot UP (Short)
      KISS Arcade Boot Up (Long)
      KISS Arcade In Action (Wrestle-Fest by Technos)
       
       
       
       








    • By jevs
      Hi all.    very new to this, but a bit handy when it comes to building stuff. 
      A good friend of mine showed me his bartop machin that he was in the process of buillding and after looking at some of the games etc (running on pi) i was wowed.    decided to have a go myself as I was off work over xmas.....so it begins...
       
      Had a look around the web for the kind of machine I wanted to build but nithing really caught my eye so went with a standard kind of cabinet - no sizes or plans, just a little sketch on the back of a used envelope and away we go - only consideration I had to make was the screen size.   Popped to my local currys/pc world - had a look, wanted to have 4k - but whch size?  once its bought you cant go any bigger so I figured its all or nothing so picked up a 43" 4k LG smart tv. 
      Everything was build around it, so I only had to make sure the inside dimension of the cabinet was 40" had it all built and working in about 3 days - took another 5 days or so adding bits here and there...speakers and subwoofer, foot rail, hidden draw for keyboard /mouse etc.
       
      all worked out great - still learning config of hyperspin but will get there in the end
       
      Cant wait to build the MK2 now....
      video below  - compiled from pictures i took while maing the cabinet - all put together by apple iphone lol.  
      Jevs Arcade - youtube
       
      Taken this morning after fitting the footrail. pretty much finished now  hope you like!

       
       
       
       
       
       
       
×
×
  • Create New...