Jump to content
Sign in to follow this  
rubgut

Cant get hyperspin to work on my arcade monitor

Recommended Posts

Iam having trouble getting hyperspin to work on my arcade legends game,got hyperspin working on computer,purchased ultimarc card, when it loads the screen is scrambled.  i have no idea what is wrong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check resolution and or hertz settings.  Most real arcade monitors support 640x480 MAX and 60Hz MAX.  Start at the lowest setting the pc will allow and work your way back up.  If your windows settings are correct, but hyperspin or mame scramble, check the settings on each individual program as well.  Hyperspin or mame may be turning the resolution back up when launched.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post a video, someone here will know whats wrong...  I have very limited experience with real arcade monitors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You know, someone posted a solution for this in the old forum. Assuming that Windows works on your old arcade monitor, I believe the solution was to turn off hardware acceleration for Flash. That was done by loading up any Youtube video in a Internet Explorer (don't use any other browser), right clicking the video, then unchecking hardware acceleration.

 

See if that works for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If interfacing a PC to an arcade CRT monitor, don't buy the Ultimarc card. Save your $$$. Get a used Radeon HD4350 card for $5-$20. Use Calamity's CRT Emu Drivers to get 15khz video. Then use Calamity's GroovyMAME instead of any other version of MAME. You'll save yourself lots of trouble.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everytime I see someone is using that Arcade VGA card it seems they are having a hell of a time getting games to display correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank goodness for Andy Warne at Ultimarc, but ArcadeVGA has had its day in the sun. Calamity's solution with old Radeon cards are much better to work with and saves a pretty penny. Can't be beat. BTW, I have 22 arcade cabs now. But only a few will be given the MAME/HyperSpin treatment. I love the idea of having the original PCB's for some games (light gun, NAOMI, Atomiswave). For the rest of the games, emulation will work fine.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By zanaga
      Hola como estan?
      estoy teniendo un problema con menu, baje un pack de n64 y cuando lo instalo el dibujo de anterior/siguiente juego no aparece abajo en el medio sino que esta en todo el centro de la pantalla y no se como acomodarlo (Adjunto imagen del menu al que me refiero)
       
      El otro problema que tengo es que cuando instalo los juegos del pack famicon de 550 juegos solo me reconoce 79, es la primera vez que me pasa, rehago la database y solo reconoce 79.
       
      Muchas gracias por su ayuda

    • By hawkfanz
      I use rocketlauncher to start mame64 games in hyperspin but the first game on a fresh windows startup takes 20 seconds to start.  After closing this game the next game will open almost immediately. I know others have asked this question but I can’t find a solution. I have no anti-virus running, no windows defender, no rocketlauncher fades or bezels. I updated the mame64 version to the 209 no nag from 197 no nag with no change. Any help or suggestions would greatly be appreciated!!
    • By roguen1
      Hello , i don't know if this is the correct place to post this , but i have a problem for a while that i have never figured out whats cause it , and is the fact of that in the transitions , from start to end, it appear this horizontal lines all over the screen , and it's bit annoying , i have done everything to trying to resolve this issue (update drivers , windows , download hyperspin again etc) and it still there , what could be? 
      (sorry if my english is bad)
       

×
×
  • Create New...