Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

rmilyard

Help setting up games in HS

Recommended Posts

First all I am still very new to HS and learning.  I have been doing ok with console games and some of the Pinball setups.

 

Today wife asked to get all her Big Fish Games and PopCap setup.  I know this can be done just not sure how to do this.

 

Are there any guides someone can point me to or something?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both of those sets are pretty simple to setup using the Casual Games emulator/module in RocketLauncher. If you read the module notes for the Casual Games module you shouldn't have any problems with it. You basically install all the PopCap games to their own folders within a PopCap folder, making sure the names of the game folders and the game exe files match the names in the database. Then you set the rompath to that main folder and set a couple of other options described in the module notes. Then you follow the same steps for Big Fish Games. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The easiest way is the guide scooter linked. The hyperHQ way. The harder way is rocketlaunch way but you get more features. If its just for your wife I would just go the hyperHQ way.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The easiest way is the guide scooter linked. The hyperHQ way. The harder way is rocketlaunch way but you get more features. If its just for your wife I would just go the hyperHQ way.

 

I am putting this cab in theater home so I would like to be setup nice.  I am just not getting how this works.  I might try again tomorrow with fresh eyes.  I am getting all kinds of errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So one PopCap game working is Bejeweled 3.  It loads itself fine.  When launch via RL it starts but I have no mouse.  Also after running few secs getting this error:

 

There was an error waiting for the windows "ahk_pid 3108".

Please check you have the correct version emulator installed

for this module, followed any notes in the module, and have

this emulator working outside your Frontend first. Also turn

off Fade to see if you are hiding your problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So one PopCap game working is Bejeweled 3.  It loads itself fine.  When launch via RL it starts but I have no mouse.  Also after running few secs getting this error:

 

There was an error waiting for the windows "ahk_pid 3108".

Please check you have the correct version emulator installed

for this module, followed any notes in the module, and have

this emulator working outside your Frontend first. Also turn

off Fade to see if you are hiding your problem.

 

You need to set the FadeTitle for that game so RL knows what window to look for. If you're using the PopCap set I think you're using you'll need to set the FadeTitle for every game.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need to set the FadeTitle for that game so RL knows what window to look for. If you're using the PopCap set I think you're using you'll need to set the FadeTitle for every game.

 

Where is that in RL?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Depends on which module you're using but it will be in the Module Settings -> Rom Settings tab somewhere. I may be able to save you some time though, I'll send you a PM shortly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I need the exact same help. Same issue I have. I get the mentioned error message after the popcap games launch and start to play. Cannot figure out where/how to set fade title and I've googled and searched for several hours now. any help would be greatly appreciated so my wife can play the popcap games. Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have Pop Cap games set up in Hyperspin using Rocket Launcher and they launch fine but Hyperspin comes to the front (the game is running behind Hyperspin).  Anyone have any ideas how to fix this issue?  Could it be a fade issue?  Thanks for any help anyone can provide.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 19/03/2017 at 4:15 PM, markyoungsmagic said:

I have Pop Cap games set up in Hyperspin using Rocket Launcher and they launch fine but Hyperspin comes to the front (the game is running behind Hyperspin).  Anyone have any ideas how to fix this issue?  Could it be a fade issue?  Thanks for any help anyone can provide.

Did you ever fix this? I have the same problem. Most of the games go to the background but not all.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/14/2017 at 9:49 AM, kelvin said:

Did you ever fix this? I have the same problem. Most of the games go to the background but not all.

Kelvin, FINALLY got it sorted on my PC.  Using  RocketLauncherUI select Pop Cap on the left, go to settings and make sure fade in is set to true (mine was set to false), all games now open in front of Hyperspin like they're supposed to, took me a LONG time to figure it out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can anyone tell me where I might find the Casual Emulator. I've been looking online for it everywhere but haven't had any success.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...